Kuantan, 6 Dis 2013 - YBK melalui unit sukarelawannya bersimpati dengan nasib mangsa-mangsa banjir telah menghulurkan bantuan di Wisma Belia, Indera Mahkota, Kuantan.

Sukarelawan YBK diketuai oleh Ketua Pegawai Ekskutif YBK, En Zulhairy Jalaluddin telah menyumbangkan keperluan asas seperti makanan dalam tin, lampin pakai buang, tuala wanita, ubat gigi, berus gigi serta syampu kepada mangsa di bencana alam berkenaan.

"Biarpun keadaan sudah beransur pulih namun ramai di antara mereka yang masih belum dapat pulang ke rumah dan bantuan barangan asas amat bermakna buat mereka," kata En. Mahadi pegawai mengurus pusat bantuan banjir di Wisma Belia Kuantan. 

Kami bersyukur urusan untuk memberikan bantuan berjalan lancar dengan keadaan banjir semakin pulih serta cuaca yang baik.

 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;