22 JULAI 2013 - Bertempat di Kampung Orang Asli Tun Abdul Razak Kuala Kubu Bharu, Program Imarah Ibadah Ramadhan Al-Mubarak telah dilaksanakan dengan usahasama JAKIM, Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Hulu Selangor, Yayasan Basmi Kemiskinan dan masyarakat setempat.Pengisian program ini adalah menjurus kepada perkongsian ilmu berkenaan pengetahuan agama Islam di samping mengukuhkan hubungan masyarakat orang asli bersama agensi-agensi berkenaan. Yayasan Basmi Kemiskinan telah berbesar hati menaja pelaksanaan program ini dan sumbangan tajaan telah disampaikan oleh Tuan Hj. Bing Selamat Amir selaku ALPA YBK, kepada Ustazah Sabariah Ahmad merangkap Penggerak Masyarakat Orang Asli Kg. Tun Abdul Razak.

Program ini akan dilaksanakan selama 7 hari dan antara pengisian program ini adalah sesi tazkirah, majlis berbuka puasa, solat Isyak dan Tarawih berjemaah. Diharapkan usaha murni dan kerjasama antara agensi ini mendapat keberkatan dan mampu melahirkan masyarakat yang mantap akidahnya serta menghayati Islam dalam erti kata yang sebenar-benarnya.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;