Pelancaran SHRDC telah disempurnakan oleh YAB Menteri Besar Selangor di Shah Alam. SHRDC merupakan satu agensi kerjaan negeri yang diwujudkan menjalankan usaha pembangunan untuk meningkatkan kemahiran kakitangan awam dan swasta di Selangor.

YBK sebagai sebuah pertubuhan bukan kerajaan terlibat secara aktif dalam merancang dan menubuhkan pusat ini.

Turut hadir Setiausaha Kerajaan Negeri, wakil syarikat multinasional. Pengasas utama ialah YBK dan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor dengan penggabungan tujuh buah syarikat multinasional G7 iaitu Motorola, Texas Instrument, Matshushita, Western Digital, Sony, Monsanto dan Nippon Denso menubuhkan sebuah pusat membangunkan tenaga manusia bagi negeri Selangor dengan pembiayaan daripada syarikat multinational yang telah dikenalpasti dan beroperasi di Selangor. Projek pertama yang akan dijalankan ialah Projek Nelayan

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;