BUKIT CHANGGANG – Skuad SKY telah melawat Pakcik Abdul Karim Samin Khan, warga emas yang tinggal di pondok daif pada 19 Mac 2012. Lawatan ini merupakan lawatan susulan selepas lawatan pertama sebelum ini oleh Skuad SKY

bersama Sukarelawan YBK. Dato’ Mat Yasir Ikhsan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah YBK bersama Encik Zulhairy Jalaluddin, CEO YBK turut sama menyertai lawatan ini.

Pihak YBK telah menghulurkan sumbangan kepada Pakcik Karim untuk meringankan beban beliau. Kes Pakcik Karim telah dirujuk kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan tindakan susulan sedang diambil untuk membantu warga emas ini, termasuk membantu beliau mendapat tempat tinggal yang lebih selesa. Semoga inisiatif yang dijalankan oleh YBK bersama JKM dapat membantu Pakcik Karim memulakan hidup baru yang lebih baik.

Juga Skuad SKY telah melawat keluarga Encik Samun Karan, yang tinggal di dalam rumah yang dibina menggunakan barangan terpakai. Encik Samun bekerja sebagai pemandu lori dan pendapatan beliau tidak mampu menampung kos menyara keluarga. Pihak YBK melalui Skuad SKY telah memberikan sumbangan kepada keluarga Encik Samun dan telah mengusahakan melalui JKKK untuk mendapatkan rumah yang lebih baik.

Semoga inisiatif yang diberikan oleh YBK dan pihak-pihak berkaitan dapat membantu keluarga Encik Samun untuk mendapat rumah yang lebih selesa dan seterusnya meningkatkan motivasi diri untuk berusaha ke arah yang lebih baik

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;