Pulau Pinang, 7/3/2009 - Perbincangan antara  pegawai YBK dengan Penyelaras-penyelaras KUNTUM dari sekolah menengah kebangsaan luar bandar terpilih Pulau Pinang dan Kedah telah diadakan di Pearl View Hotel. Sekolah-sekolah dari Pulau Pinang yang terlibat adalah SMK Telok Kumbar, SMK Bakti dan SMK Guar Gerahu. Manakala SMK Tg Puteri Kuala Ketil Kedah menyertai perbincangan ini apabila lebih dekat berbanding dengan Alor Setar.

Guru penyelaras KUNTUM yang terlibat adalah Puan Che Rozilani bt Mhd Hanafi (SMK Telok Kumbar), Encik Ishak bin Said (SMK Bakti) dan Puan Habibah bt Othman(SMK Guar Gerahu) dan Encik Munawir bin Azizan (SMK Tg Puteri Kuala Ketil Kedah)

Seperti berbincangan di Alor Setar, berbincangan bersetuju terhadap beberapa bBeberapa perkara baru yang diputuskan iaitu penetapan PKI untuk KUNTUM 2009; peningkatan 20% pencapaian setiap pelajar dan sekolah, setiap sekolah diharapkan dapat merakamkan program dalam media foto untuk tujuan arkib dan keputusan peperiksaan PMR dijadikan sebagai tanda aras pelajar berbanding keputusan SPM sebenar.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;