Serendah, 12/12/2008 - YBK menganjurkan Program 'Competent & Predictive Education' Sempena Cuti Sekolah di Asrama Kasih YBK Serendah. Program yang dikendalikan oleh 2 orang pakar motivasi pendidikan Mr. Chen Swee Pang dan anaknya Tony Chen selama 10 hari (12-22 Dic 2008) akan memberi tumpuan bagaimana meningkatkan kemahiran pelajar dalam penguasaan bahasa Inggeris (pronunciation, spelling, meanings and written) dan kemahiran mengira (matematik).

Seramai 40 orang pelajar-pelajar terpilih Asrama Kasih dari kalangan murid-murid tingkatan 1 hingga tingkatan 4 dan 10 orang pelajar terpilih dari Sekolah Menengah Kebangsaan Serendah mengikuti program yang dirancang oleh YBK sempena percutian sekolah ini. Disamping itu seramai 4 orang guru Matematik dan English juga turut sama mengikuti program (sit-in) sebagai meyokong pengenalan metodolgi pengajaran yang diperkenalkkan oleh pakar motivasi tersebut. 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;