Kuala Selangor, 27/7/2004 - SEKOLAH Kejuruteraan Institut Teknologi Mutiara YBK menerima seramai 29 orang anak-anak FELCRA untuk dilatih dalam bidang automobil selama 9 bulan. Pelatih-pelatih ini merupakan kumpulan perintis yang mengikuti program ini hasil kerjasama antara YBK dengan Yayasan FELCRA. Penyerahan pelatih-pelatih ini telah disempurnakan oleh Pengerusi FELCRA, Senator Dato’ Hamzah Zainudin dan Pengerusi YBK, Dato’ Haji Zainal Abidin Sakom.

Dalam ucapannya, Dato’ Hamzah percaya kumpulan pertama yang diambil dari seluruh kawasan FELCRA di Perlis, Kedah, Perak dan Pahang ini akan berjaya merealisasikan impian dan harapan Yayasan FELCRA untuk melihat generasi mudanya mendapat kemahiran dan mendapat latihan menjadi usahawan yang akan membuka bengkel, pusat-pusat servis dan lain-lain perniagaan berkaitan dengan automobil.

Menurut beliau lagi, kejayaan pelatih-pelatih ini akan menjadi pendorong kepada Yayasan FELCRA untuk menaja lebih ramai lagi belia-belianya mengikuti kursus-kursus llatihan kemahiran seperti ini.
Di majlis yang sama juga, Dato’ Hamzah telah merasmikan Pusat Servis 99. Pusat servis ini merupakan nilai tambah dalam kursus automobil ini dan wajib diikuti oleh semua pelajar

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;