LUMUT - Unit Sukarelawan YBK telah mengadakan satu perjumpaan dengan wakil penduduk Kg Labohan Bilis, Teluk Senangin bagi membincangkan cadangan mengadakan program gotong-royong dan motivasi kepada penduduk kampung. Perjumpaan melibatkan pegawai daripada YBK seramai 4 orang dan wakil penduduk dan dilaksanakan secara santai pada jam 12 tengahari.

Perbincangan ini merupakan yang pertama dilaksanakan secara rasmi selepas satu lawatan informal dilaksanakan oleh wakil YBK, En. Romdani Sharif beberapa bulan sebelumnya. Persepakatan telah tercapai antara wakil penduduk dan YBK di mana gotong-royong pembaikan rumah akan dilaksanakan di samping sesi motivasi bersama anak-anak penduduk. Tarikh program akan ditentukan kemudian selepas koordinasi dengan Tok Sidang untuk kawasan Segari dan pemimpin masyarakat setempat.

Diharapkan cadangan ini dapat dilaksanakan memandangkan ia bukan sahaja akan memberi manfaat kepada penduduk tempatan malah memberi ruang untuk YBK berbakti kepada masyarakat dan kekal relevan dalam arus kemajuan negara.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;