SEPANG, 24 Januari 2019 - YBK telah menyertai Misi Kemanusiaan Palu & Donggala 2.0 bersama-sama gabungan pelbagai NGO yang terdiri daripada 17 orang. Saudara Asuad Ismail telah diberikan amanah mewakili YBK ke sana. Delegasi Misi ini bertolak ke Jakarta melaui KLIA pada hari ini dan dari Jakarta menaiki penerbangan domestik terus ke lapangan (Palu & Donggala).

Misi diketuai oleh saudari Nur Hazwani Mohd Hanafiah daripada Majlis Belia Malaysia. Antara NGO yang turut serta adalah Majlis Belia Pahang (PYC), Bakti Syabab, Derak Venturem GPMS dan Gerakan Belia 4B.

Objektif misi adalah untuk memberi sokongan moral dan trauma healing kepada penduduk setempat yang terkesan dengan musibah gempa bumi. Di samping itu, delegasi akan turut menyantuni masyarakat melalui pengedaran bekalan makanan dan barangan keperluan.

Delegasi akan berada di lapangan sehingga hari Isnin (28 Januari 2019) dan laporan akan dikemaskini dari masa ke semasa.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;