Encik Abdul Samad atau lebih mesra disapa Pak Samad, sudah tidak mampu bekerja kerana mempunyai masalah saraf.  Isteri beliau, Puan Zalizan bt Mustapha tidak bekerja kerana menjaga keperluan harian suami dan anak-anaknya.  Mereka tinggal di Kg Tanjong Selangor, Pekan, Pahang.

Pasangan ini mempunyai 12 orang anak, 3 orang darinya masih bersekolah iaitu, Al Khusairi (16 tahun), As-Sayuti (13 tahun) dan Al-Fikri (11 tahun).  9 orang lagi anak beliau, Naim Nurhinayah (32 tahun) – seorang OKU yang kini tinggal bersama Pak Samad, Nurul Ajilah (31 tahun) – tidak bekerja, Naim Nur Zillah (29 tahun) – bekerja sendiri, Mohd Azizul Hakim (27 tahun)- bekerja di kedai gunting rambut, Halimatul Khuzaimah (25 tahun) – kerja di kantin, Mohd Luqman Nul hakim (23 tahun) – tidak bekerja, Halimatun Zulaikha (22 tahun) – tidak bekerja, Nur Fatihah (20 tahun) – bekerja di kantin dan Umi Atifah (18 tahun) tidak bekerja.

Sumbangan SKR 2017 oleh Tenaga Nasional Berhad telah disampaikan oleh Encik Zulhairy Jalaluddin, Ketua Pegawai Eksekutif YBK.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;