Kuala Lumpur, 19/3/2015 -  Yayasan Basmi Kemiskinan bersama dalam mesyuarat Majlis Amal Islami Malaysia, YADIM. Seramai 60 orang wakil NGO hadir untuk mesyuarat ini dan mendengar Taklimat Pelan Strategik Dakwah NGO Islam oleh Dr Yusri Timb YDP YADIM di Vistana Hotel KL. 

Mesyuarat ini bersetuju dengan cadangan MAIM menubuhkan 6 cluster yang berfungsi menyelaras kegiatan NGO Islam di bawah penyelarasan MAIM iaitu Aqidah & Syariah, Perpaduan Ummah & Siasah, Hak Asasi Manusia & Undang2, Ekonomi & Kepenggunaan, Pendidikan & Sosial dan Wanita & Kekeluargaan. YBK telah dipilh mengaggotai Cluster Pendidikan & Sosial yang dipengerusikan oleh PERKASA dan GPMS.

Pemilihan YBK dalam cluster tersebut mungkin disebabkan penglibatan yayasan dalam banyak program pembangunan modal insan seperti Asrama Kasih YBK, Pusat Latihan YBK Kuala Selangior, Akademi Kemahiran YBK Gesir dan KUNTUM

 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;