KUALA LUMPUR, 14 Mac 2015 - Aktiviti bulanan menyantuni gelandangan oleh YBK telah dilaksanakan di Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur. Aktiviti berupa agihan makan tengahari bersama minuman sebanyak 100 pek dilaksanakan dengan kerjasama pegawai YBK, sukarelawan dan kakitangan masjid.

Agihan bermula pada jam 12 tengahari di pintu utama masjid. Gelandangan yang berkumpul dengan tertib disiplin telah beratur untuk menerima pek makanan. Selepas sesi bacaan doa, pek makanan diedarkan dan urusan agihan selesai dalam masa 30 minit.

Inisiatif menyantuni gelandangan ini merupakan aktiviti bulanan yang telah berlangsung sejak bulan Ogos 2014. Aktiviti yang berlansung setiap hari Sabtu minggu pertama setiap bulan adalah komitmen YBK bersama Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur untuk terus membantu golongan ini dan menzahirkan semangat YBK Peduli!

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;